07 jan Hyperbilirubinemie / geelzien
Veel pasgeborenen kleuren in de eerste dagen na de geboorte geel. Dit wordt ook wel geelzucht of bilirubinemie genoemd. Tijdens deze scholing leer je hoe bilirubinemie ontstaat en waarom sommige pasgeborenen hier meer last van hebben dan anderen. Ook leer je hoe je signaleert wanneer je verdere acties moet ondernemen en wat je als kraamverzorgende doet om het gezin hierbij te ondersteunen.
Bilirubinemie komt het meeste voor in de eerste paar dagen na de geboorte. De kans dat het voorkomt in de kraamweek is dus zeer aanwezig. Maar hoe signaleer je het geelzien en wanneer is het zorgelijk en moet je verdere stappen ondernemen? Wanneer wordt bilirubinemie hyperbilirubinemie?
In deze scholing leer je wat bilirubinemie is, hoe het ontstaat en hoe het kan omslaan naar hyperbilirubinemie. Het is belangrijk om te weten wat normaal is, om een afwijking te signaleren.
In de kraamweek heb je een belangrijke rol om vroegtijdig afwijkingen te signaleren en hiernaar te handelen. Deze training geeft je houvast, signalen om op te letten en de nazorg te kunnen bieden aan een pasgeborene. Je kunt ouders begeleiden in het traject van controle en behandeling.
Bovenal weet je na afloop van deze scholing dat preventie voorop staat!
Inhoud
Tijdens deze scholing leer je over de volgende onderwerpen:
- Bilirubinemie: definitie
- Ontstaan van bilirubinemie
- Signaleren van bilirubinemie
- Handelingen om te voorkomen
- Nazorg
E-learning
Deze scholing kun je volgen aan de hand van een e-learning. De e-learning volg je in je eigen tempo. Je kan zelf bepalen wanneer je de lesstof eigen maakt en wanneer je de scholing afrondt. Je hebt 6 maanden toegang tot de e-learning. Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan kun je een online begeleidingssessie aanvragen met één van onze docenten.
Resultaat
Na het behalen van het certificaat kun jij:
- Omschrijven hoe bilirubinemie ontstaat
- Bilirubinemie signaleren
- Handelen om bilirubinemie te voorkomen
- Nazorg bieden
De scholing
E-learning
Accreditatie
Er worden voor deze scholing 3,5 accreditatiepunten van het KCKZ toegekend.
- 2019: Categorie A Scholing Hyperbilirubinemie
- 2023: Categorie B Verdieping inhoudelijke vakkennis
Kosten
De kosten voor de e-learning bedragen €39.95
Duur
De e-learning duurt ca. 3,5 uur uitgaande van een beginnende kraamrverzorgende. Na aankoop is de e-learning gedurende 6 maanden toegankelijk.
Veelgestelde vragen
Waarom kiezen voor We Care College?
We Care College is een door het Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ) erkend opleidingsinstituut. Enkele kenmerken van onze scholingen:
- Het lesmateriaal bestaat uit een werkboek, een studieboek en diverse bijlagen met uitgebreide theorie.
- De scholingen worden ontwikkelt door docenten met jarenlange ervaring in de (kraam)zorg. Naast de praktijkervaring kunnen zij direct inspelen op de actuele ontwikkelingen binnen het werkveld.
- Deze scholing volg je aan de hand van een e-learning. Hierdoor kan je in je eigen tempo de lesstof tot je nemen en de scholing afronden.
- Heb je een vraag of wil je ergens meer informatie over? Onze docenten begeleiden je graag.
Is deze scholing KCKZ-gecertificeerd?
Ja, je ontvangt voor deze scholing accreditatiepunten van het KCKZ. We Care College kent deze punten namens het KCKZ toe.
Van wie krijg ik deze scholing?
Ons team bestaat uit vakkundige docenten en trainers die jarenlange ervaring hebben in de (kraam)zorg en het onderwijs. Ze hebben allemaal een passie voor het vak en kijken er naar uit om jou alles te leren over Hyperbilirubinemie / geelzien.
Hoe groot is de groep?
Je volgt deze scholing aan de hand van een e-learning en werkt dus zelfstandig.
Inschrijven
Wil je je inschrijven voor de scholing Hyperbilirubinemie /geelzien?
Heb je een vraag of wil je graag meer informatie over de scholing Hyperbilirubinemie /geelzien? We staan je graag te woord via 06 156 68223 of mail naar info@wecarecollege.nl.
Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.