Borstvoedingscoach 0924

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 1.350,00
Begin
This training is currently closed

Werk jij als kraamverzorgende en wil je de kraamvrouw en haar kindje beter begeleiden bij het borstvoeden? Of werk je als verloskundige, pre-verbaal logopedist of ben je een andere zorgprofessional en wil je je kennis op het gebied van borstvoeden uitbreiden? In de opleiding tot borstvoedingscoach word je opgeleid in het coachen en begeleiden van fysiologische borstvoeding bij een gezonde kraamvrouw en een gezonde pasgeborene in de eerste weken na de bevalling. Je leert hoe het borstvoeden werkt en op welke wijze je dit kunt stimuleren. Je begeleidt ouders bij de voeding van hun pasgeborene en geeft voorlichting en instructies waar nodig. Je leert om je kennis over borstvoeding om te zetten in handelingen. Deze theorie en handelingen kun je vervolgens direct in de praktijk brengen.

Blended Learning

De opleiding bestaat uit 6 klassikale scholingen, online theorie en online intervisie. Ter voorbereiding op de klassikale les leer je vooraf de bijbehorende theorie en maak je online een toets. Na de klassikale scholingen voer je een opdracht uit in de praktijk waarvan je in een van de maandelijkse online intervisies een presentatie geeft aan je medestudenten. Deze presentaties worden door de trainer en je medestudenten beoordeeld. Tijdens de intervisie is ook ruimte voor vragen en het bespreken van casuïstiek. We verwachten dat je tijdens de opleiding bij minimaal 5 intervisies aanwezig bent. Bij de certificering geef je een afsluitende presentatie.

De opleiding duurt 6 tot 9 maanden. Je krijgt een jaar toegang tot de training.

De training is ontwikkeld voor kraamverzorgenden en andere zorgprofessionals die zich willen verdiepen in het begeleiden en coachen van gezonde kraamvrouwen bij het geven van borstvoeding aan een gezonde baby. De opleiding is ook toegankelijk voor mensen die niet werkzaam zijn in de kraamzorg. Voor het verkrijgen van het certificaat verwachten we dat je de mogelijkheid hebt om in de praktijk te oefenen met het begeleiden en coachen van kraamvrouwen bij het geven van borstvoeding. Heb je die mogelijkheid niet, neem dan contact met ons op.

Voor deelname aan de opleiding verwachten we een reflectieve houding en minimaal MBO4 werk- en denkniveau. Daarnaast dien je te beschikken over een tablet, laptop of computer met camera, internetverbinding en een programma waarmee je kan deelnemen aan de intervisies en een opdracht kan presenteren (denk aan powerpoint of canva).

De opleiding Borstvoedingscoach bestaat uit de volgende modules:

  • Borstvoeding Basis: anatomie, fysiologie en aanleggen
  • Borstvoeding Hulpmiddelen: kolven, bijvoeden en flesvoeden
  • Borstvoeding Pathologie: aangeboren afwijkingen, verworven pathologie en aanlegproblemen
  • Borstvoeding Begeleiding: gesprekstechnieken, borstvoedingsanamnese en -problemen uitvragen, omgaan met weerstand m.b.t. borstvoeding
  • Borstvoeding Coaching: rol van de borstvoedingscoach, persoonlijk leiderschap, kernkwaliteiten van de borstvoedingscoach, motiverende gespreksvoering en conflicthantering

Na het behalen van het certificaat kun jij:

  • Met jouw expertise gezonde kraamvrouwen met gezonde baby’s ondersteunen en begeleiden bij het geven van borstvoeding; je weet hoe borstvoeding ontstaat en hoe je borstvoeding op gang kunt brengen.
  • Ouders begeleiden in het voedingspatroon van de pasgeborene door voorlichting en instructies te geven waar nodig.
  • Als borstvoedingscoach aan de slag in een organisatie of werken onder supervisie van een lactatiekundige.

Je ontvangt 24 accreditatiepunten van KCKZ voor de klassikale lessen. Daarnaast ontvang je een instellingscertificaat, dat 5 jaar geldig is.

De mogelijkheden voor accreditatie door V&VN en KNOV worden onderzocht.

De opleiding


Accreditatie
Na deze opleiding ben je een volwaardig Borstvoedingscoach en werk je onder supervisie van een lactatiekundige of in dienst van een organisatie.

Kosten
De kosten voor deze blended learning opleiding bedragen €1350,-. 

Duur
De opleiding duurt 6-9 maanden. Je hebt 12 maanden toegang tot de opleiding.

Startdata

  • Donderdag Helmond – online bijeenkomst 5 september 2024 om 20.00 uur (klassikale lessen van 10.00 tot 17.30 uur op 10 oktober, 7 november, 12 december, 16 januari, 13 februari, 20 maart)

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor We Care College?

We Care College is een door het Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ) erkend opleidingsinstituut. Enkele kenmerken van onze scholingen:

  • Het lesmateriaal bestaat uit e-learnings en klassikale trainingen. In de klassikale trainingen oefen je met rollenspellen, casussen en fantoom materiaal. De e-learnings volg je in onze digitale leeromgeving.
  • De opleiding is ontwikkeld door een lactatiekundige met jarenlange ervaring in de (kraam)zorg en een zeer ervaren trainer/coach. Door hun praktijkervaring kunnen zij inspelen op de actuele ontwikkelingen binnen het werkveld.
  • Heb je een vraag of wil je ergens meer informatie over? Onze docenten en trainers begeleiden je graag.

Is deze scholing KCKZ-gecertificeerd?

Een aantal van de modules in deze opleiding zijn KCKZ-gecertificeerd. Na deze opleiding kan je onder supervisie van een lactatiekundige of in dienst van een organisatie of zorginstelling aan de slag als Borstvoedingscoach.

Van wie krijg ik deze scholing?

Je wordt tijdens deze opleiding begeleidt door een ervaren lactatiekundige en trainer/coach.

Hoe groot is de groep?

In de klassikale scholingen werken we met een maximum van 12 personen. De e-learnings volg je in je eigen tijd en tempo. Bij de intervisiemomenten mogen alle deelnemers aan de opleiding aansluiten, ongeacht waar je je bevindt in de opleiding. Per intervisiemoment is er ruimte voor maximaal 6 deelnemers om hun opdrachten te presenteren.

Wat is het verschil tussen een borstvoedingscoach en een lactatiekundige?

Een borstvoedingscoach begeleidt de borstvoeding bij een gezonde moeder en gezonde pasgeborene met een gezond voedingspatroon en aanlegmethode en helpt zo het ontstaan van problemen voorkómen, Wanneer er toch problemen ontstaan die met een gezond voedingspatroon en juiste aanlegtechniek niet te verhelpen zijn, verwijst zij naar de lactatiekundige.

Een lactatiekundige wordt ingeschakeld wanneer er op voorhand al problemen met de borstvoeding te verwachten zijn. Bijvoorbeeld als er problemen bij of door de geboorte ontstaan of blijken. Of als problemen later ontstaan en eventueel aanhouden of terugkeren.

Wat is het verschil met andere opleidingen tot borstvoedingscoach?

De opleiding tot borstvoedingscoach is een praktische opleiding met een stevige theoretische basis. Bij We Care College krijg je naast online en theorieles ook praktijkles, praktijkgerichte intervisie en oefen je ook daadwerkelijk met de opgedane kennis en het coachen en begeleiden in de les en de praktijk. Er is binnen de opleiding dus naast aandacht voor de borstvoeding ook aandacht voor het coach deel van de borstvoedingscoach.

Hoe zorg ik dat ik mijn certificaat tot borstvoedingscoach behoud?

Om je te kunnen her-certificeren is het belangrijk dat je in de praktijk werkt met het begeleiden van borstvoeding en je blijft bijscholen op gebied van lactatie. Na 5 jaar kun je her-certificering aanvragen door aan te tonen dat je 20 uur borstvoedingsbijscholing hebt gehad met accreditatiepunten (KCKZ, KNOV, V&VN, IBCLC), certificaten of bewijs van deelnamen van klinische lessen of scholingen gegeven door lactatiekundigen bijvoorbeeld. Ook moet je aantonen dat je minstens 2600 uur in de praktijk borstvoedingsbegeleiding hebt gegeven in de afgelopen 5 jaar (dat is gemiddeld 1 zorg per maand).

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor de opleiding tot Borstvoedingscoach?

Heb je een vraag of wil je graag meer informatie over de opleiding tot Borstvoedingscoach? We staan je graag te woord via ☏ 06 156 68223 of mail naar ✉️info@wecarecollege.nl.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.